onsdag 2 maj 2007

Myter och Legender; Demoner , Spöken och Amazoner


Demoner , Spöken och Amazoner

Demoner

är fallna änglar, ledda av Lucifer som en gång var Guds favorit, men som störtats ner i avgrunden. De demoner som inte vill beblanda sig med människorna, hatar dem för att Gud favoriserat änglarna framför dem. Var inte Guds son född av en mänsklig kvinna?




Demonerna önskar att hävda sin rätt över jorden, krossa de mänskliga uppkomlingarna och förstöra deras själar. Demonerna vill att människan ska dyrka dem framför deras skapare, genom att erbjuda gåvor och välbehag som gentjänst, åtminstone till en början.



Demonerna frågar sig: Vad har Gud någonsin gett människorna?


De vill höja sig själva till deras rättsmätliga plats, enligt dem själva. I många demoners hjärtan är den platsen lika eländig som myror krälande framför deras fötter.


Andra demoner ser potensialen i människorna och skulle antingen rekrytera dem till sin armé i ett krig mot Himlen eller nalysera dem för att lära sig hemligheten om deras kraft, vilket är en reflektion av Guds', eftersom det var människan och inte demonerna som skapades som avbild av Herren själv.


Ytterligare demoner vill tvinga människorna att avslöja sig själva, att erkänna att de är lika ondskefulla och korrupta som demonerna, och bevisa att Gud i själva verket inte älskar dem heller. I allmänhet hatar demoner alla människor de inte kan utrota eller änglar som förblivit ofallna, men ändå så har många demoner behållit en egensinnigt sinne av heder, eller är det kanske ironi.


Djinnerna

skapades 2000 år före människan. De skapades av den kvävande vindens glöd. (en rökfri eld) Djinnerna delar många egenskaper med människorna och de är intelligenta varelser. De lever i öknen, ruiner och vid gravplatser.



Deras kroppar är subtila så människor kan inte se dem. De har förmågan att göra sig synliga, men de väljer att hålla sig osynliga, för det mesta.


Djinnerna har kraften att förvandla sig till djur- och även människokroppar. De kan också röra sig otroligt snabbt. Deras färdigheter tycks hänga samman med erfarenhet och visdom, vilket tyder på att äldre Djinner är mer kraftfulla än de yngre.


Djinner kan jämföras med älvor, naturens varelser. De är varken onda eller goda. Gud gav Djinnerna något som älvorna aldrig haft, en själ.

De flesta Djinner kan anta formen av ett djur och även mer mänskliga former. Men i deras mänskliga form kvarvarar oftast något djuriskt, en svans, horn eller behåring. De kan skapa illusioner, en färdighet de lärt sig i öknen.


En Djinn kan bindas till en talisman, så människan som bär talismanen får sina önskingar uppfyllda av den fångade Djinnen så länge denne behåller talismanen.

För att kunna fånga en Djinn, måste du veta dens namn och ha en personlig sak som tillhör Djinnen när du skapar talismanen.

Djinner har bra minne, de glömmer aldrig en vänlig gest eller en förolämpning heller för den delen.


Gengångare

betraktas som återspeglingar av händelser som har ägt rum en gång och som oftast var starkt känslomässigt laddade.

I motsats till spöken är det omöjligt att etablera någon som helst kontakt mellan gengångaren och personen som har upplevelsen.


Det är väl belagt att gengångare inte tillåter sig iakttas av vem som helst, utan bara av känsligare personer. Det finns därför rimliga skäl att förmoda att fenomenen inte är synliga på vanliga sätt och eftersom deras existens aldrig blivit vetenskapligt bevisat, föredrar många att kalla dem fria fantasier, hallucinationer eller suggestion.


Amasoner

är sagolika varelser som tillsammans med kentaurerna ansågs underminera normerna för civiliserat uppträdande. De tillsammans låg ofta i strider med heroer.

Amasonerna var krigiska kvinnor från öster som klädde sig som perser, vilket innebar att de var barbarer. De red, sköt och plundrade men odlade inga grödor. Vanligen var pilbågen deras vapen och enligt en del av berättelsen skar de av sig ena bröstet för att göra det lättare att spänna bågen.


De höll män som slavar i hemmet, till vilket de återvände en gång per månad för att fortplanta sig. Gossebarn sattes ut för att dö, medans flickorna uppfostrades att bli som sina mödrar. En känd amason är amasondrottningen Pentesileia som blir dödad av Akilles.


Spöken

om ord har använts i århundraden i den betydelsen att något onaturligt visar sig.

Emellertid syftar ordet i våra dagar vanligen på ett "immateriellt framträdande" av en mänsklig gestalt, som nästan alltid visar sig föreställa en avliden.


Man måste gå oändligt långt tillbaka i tiden om man vill försöka klarlägga spökenas historia. De är en viktig beståndsdel i mycket folktro och religion, de sägs utgöra en förbindelse mellan denna värld och nästa.


Spöken vill i motsats till gengångarna uppnå en viss form av kontakt med den som ser dem. I de allra flesta fall vill spöket ge den som ser det ett viktigt meddelande, särskilt ofta förekommer "sista hälsnings"- fenomen.


Spöken ses inte av alla och vanligen visar de sig bara när iakttagaren är ensam. Trovärdigare fall, till exempel där flera personer haft samma intryck samtidigt, har dock rapporterats tillräckligt många gånger för att en förklaring skulle vara på sin plats.






4 kommentarer:

Anonym sa...

hur fanvet du att detta stämmer då??hur kan du styrka det ??

anonewitch sa...

Jag skriver om Myter och Legender. det finns inget sätt att styrka det på. För att förklara enkelt för dig:

Myter, folksägner och legender [redigera]

En myt skiljer sig från en folksägen – även om distinktionen långt ifrån alltid är helt klar – i det att myten försöker förklara varför världen är beskaffad som den är, medan folksägnen snarare fokuserar på sociala konflikter. Myten finns dels i enkla jägar-samlarsamhällen, dels i tidiga organiserade samhällen med privilegierat prästerskap, medan folksägnen uppträder i betydligt enklare agrikulturella samhällen. Legender är å andra sidan baserade på förmodat historiska gestalter eller händelser och har lånat in teman eller andra inslag från äldre myter.[1]


Källa: Wikipedia.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Myt

direkt länk åt dig om du vill läsa mer =)

Unknown sa...

HAHA detta var klockrent.
Du bekräftar just nu något jag själv skrev för ungefär 5 år sedan.
Skarpt jobbat... skulle dock vilja veta om du känner till några siter som har mer grundliga förklaringar och är mer åt det "occulta" hållet.

rebecca S sa...

Detta är så jävla intressant asså!! du är grym som gjorde sidan och detta